Kategóriák
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Naptár
2024. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hírek

2014.01.19
A Volvo Concept XC Coupe koncepcióautó nyerte a „Legszebb koncepcióautó” díjat a Detroiti Autószalonon

A Volvo Concept XC Coupe koncepcióautója két jelentős design díjat kapott ezen a héten, ami tovább fokozza az érdeklődést a Volvo új designfilozófiája iránt.

 

 

A Concept XC Coupe nyerte a „Legszebb koncepcióautó” kitüntetést a Detroiti Autószalon EyesON Formatervezési Díjátadóján, és emellett megkapta a „Szinek és anyagok legharmonikusabb használata” díjat is.
A 2014-es Észak-amerikai Nemzetközi Autókiállítás ad otthont a Volvo Concept XC Coupe világpremierjének – annak az autónak, ami a Frankfurtban bejelentett három koncepcióautó második tagja.


Az autók célja a Volvo új designstratégiájának bemutatása. Az ősszel kiállított Volvo Concept Coupe – amely óriási visszhangot és számos díjat kapott – és a Concept XC Coupe is a Volvo Cars új, méretezhető termékarchitectúra adta formatervezési lehetőségeit mutatja be. A most látottak a Volvo Cars jövőben bevezetendő autóiban is majd vissszaköszönnek, leghamarabb az év második felében bemutkozó vadonatúj Volvo XC90-esben.

 


„ Ez a díj nagy megtiszteltetés és természetesen nagyon örülök. Azt mutatja, hogy a Volvo új design irányát nem csak a közönség és a sajtó fogadja abszolút pozitívan, de azok is, akik a legmeghatározóbb pozíciókat töltik be az autós formatervezés területén. És az elmúlt félévben bemutatott két modell még csak az első lépések eredménye” – mondja Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős senior alelnöke.


Az EyesOn” Formatervezési Díjátadót minden évben a Detroiti Autószalonnal együttműködve bonyolítják le. A zsűri az autókkal foglalkozó legjelentősebb formatervezőkből, az autómárkák képviselőiből és az Akadémia kijelölt tagjaiból áll. Bővebb információkért kérjük látogasson el a következő honlapra: http://www.eyesondesign.org/auto-show-awards/