Kategóriák
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Hírek

2014.03.04
Volvo - Apple Car Play

A Volvo Car Group (Volvo Cars) és az Apple Inc. (Apple) egyesítik erőiket, hogy elérhetővé tegyék az Apple széleskörűen használt operációs rendszerét az autóban utazók számára, egyesítvén a világ egyik legprogresszívebb autógyártóját és a világ leghíresebb technológia cégét.

 


Ez az együttműködés át kívánja alakítani a vezetés élményét. Az Apple CarPlay-nek hívott új szolgáltatáscsomag az iPad, iPhone és iPod felhasználóknak ismerős tulajdonságokkal ruházza fel a Volvo modellek nagy, középső érintőképernyős kijelzőjét.


A Volvo felerősíti az Apple termékek előnyeit azáltal, hogy egy külön erre kifejlesztett felületen elérhetővé teszi a vezetőknek, hogy a hang és kormányvezérlő segítségével elérjék az Apple termékek szolgáltatásait, ezáltal biztosítva, hogy a használat mindig egyszerű és biztonságos legyen.
Az Apple operációs rendszere és a Volvo Cars újratervezett fedélzeti szoftvere közötti szimbiózis meg fogja változtatni az autó belsejét. Az autó belső terére jellemző lesz az egyszerűség és a funkcionalitás, azon értékek, melyeket mind a Volvo, mind az Apple magáénak vall.


„Az Apple letisztult és intuitív felhasználói felülete tökéletesen passzol a Volvo skandináv dizájnjához és az egyszerű használhatóságot szem előtt tartó célunkhoz” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója.


Az első Apple CarPlay szolgáltatással felruházott autó a 2014 évvégén megjelenő új XC90 modell lesz. Az elmúlt évek során leginkább várt autónk leváltja az eredeti XC90-et, mely újrafogalmazta a szabadidő-autó kategóriát és a legtöbbet értékesített típussá vált a Volvo történetében.
Az Apple CarPlay felhasználók azonnal felismerik majd az alapvető iPhone alkalmazásokat, mint például: telefon, üzenetek, zene és navigáció. Az eredeti ajánlatban megtalálható egy külső alkalmazás is, a Spotify, a méltán népszerű zene streaming szolgáltatás.

 


A Volvo kijelzőjén a felhasználók megtalálják mind a Volvo, mind az Apple tartalmait párhuzamosan, ezáltal szükségtelenné téve a váltogatást az autó és a telefon kijelzője között.
Az Apple CarPlay szervesen hozzákapcsolódik a Volvo új felhasználói felületéhez. Vizuálisan a fedélzeti rendszer részévé válik azzal, hogy megjeleníti a jól ismert Apple alkalmazások ikonjait.
„Az iPhone felhasználók teljes mértékben otthon fogják érezni magukat az új Volvóban. Egy teljes egészében integrált felhasználói élményt hoztunk létre a nagy, álló formátumú érintőképernyőn, ami új szintre emeli az autós mobileszközök használatát. Ez és ennek egyértelmű biztonsági előnyei - mint például az Apple fejlett hangfelismerő rendszere a Siri -, tették az Apple-t tökéletes társsá a Volvo számára” - mondta Håkan Samuelsson.

 

Sima összeköttetés
Az Apple CarPlay-nél az eszközök Lightning kábelen keresztül kapcsolódnak az autóhoz – a WiFi-n keresztüli kapcsolódás is hamarosan elérhető lesz. A kapcsolat egy H.264 videó streaming-en alapszik, ami az érintőképernyőről érkező felhasználói interakciókat visszavezeti a telefonba. Az Apple CarPlay elérhető lesz az új Scalable Product Architecture (SPA)-n alapuló modelleken, de legelőször a 2014 év végén bemutatkozó vadonatúj XC90-ben.