Kategóriák
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Naptár
2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Hírek

2014.09.03
Az 1927 darab vadonatúj Volvo XC90 First Edition egyedi felszereltségű modell csak digitális kereskedelemben kapható

Ma, 2014. augusztus 27-én Stockholmban mutatja be a Volvo Cars a vadonatúj XC90 First Edition modellt. Az 1927 darab egyedileg számozott autó a Volvo alapítási évéről emlékezik meg, és a történelem során most először ezek a modellek csak a digitális kereskedelemben vásárolhatóak meg a www.volvocars.com oldalon keresztül.
Az online üzlet szeptember 3-án 16 órakor nyílik meg.

 


„Gyorsnak kell lennie azoknak, akik e lenyűgöző sport-szabadidő autó első tulajdonosai között szeretnének lenni. A vadonatúj XC90 modellt övező hatalmas érdeklődés arra utal, hogy a First Edition széria darabjai gyorsan elkelnek majd.” – mondja Alain Visser, a Volvo Car Group értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati alelnöke.
 A kizárólag online értékesítésben elérhető First Edition változat csak az egyik példája a Volvo Cars marketing aktivitással és kiemelkedő színvonalú ügyfélszolgálattal kapcsolatos megújult felfogásának.
 „Olyan online gazdasági szisztémát teremtünk, amely egyszerűbbé teszi a vásárlás és a Volvo tulajdonossá válás folyamatát.” – mondja Mr. Visser. „Az új XC90 bevezetése tökéletes alapot teremt egy új és egyedülálló ügyfél élmény bevezetésére az egész világon.”.

Teljes felszereltség
A küszöbökön egyedien számozott és a csomagtartó fedélen megkülönböztető emblémával ellátott First Edition változatokat a Volvo Cars új, négyhengeres Drive-E hajtásláncaival és az országoktól függően nagyteljesítményű benzines vagy – mint Magyaroszágon is - dízel motorjaival szerelték fel. 
 A kompresszoros, turbófeltöltős, összkerékhajtású T6 motor teljesítménye 320 lóerő, a maximális forgatónyomatéka 400 Nm, a D5 ikerturbó dízelmotor esetében pedig 225 lóerő és 470 Nm. A motorokhoz kifinomult, 8 sebességes automata sebességváltó kapcsolódik.
 
Az elektromosan vezérelt légrugózás öt választható üzemmóddal rendelkezik, amelyek közül az egyiket a vezető a saját ízlése szerint, személyre szabottan állíthatja be.

Fekete külső és borostyánszínű bőrülések
Az Onyx fekete fényezést és a nyolcküllős, 21 collos Inscription kerekeket az utastérben Amber (borostyánszínű) nappa bőrülések, Charcoal (fekete) bőr műszerfal és Linear Walnut (diófa) dekorbetétek egészítik ki. 
 Az elektronikusan, gombnyomásra mozgatható elülső ülések szellőztetettek. A második sor szélső ülései ülésfűtéssel rendelkeznek, és mind a második, mind pedig a harmadik sor ülései elektronikusan mozgathatók.
 A középen elhelyezett tablet-szerű érintőképernyő a vadonatúj XC90 legszembetűnőbb jellegzetessége. Ez a lényegében gombok nélküli eszköz az autón belüli vezérlőrendszer szíve, melynek segítségével a vezető teljesen új módon használhatja autóját és internet alapú termékek és szolgáltatások széles köréhez férhet hozzá.
 A Bowers & Wilkins audio rendszer 1400 wattos D osztályú erősítővel, 19 hangszóróval – melyek közül az egyik az első autóba integrált, szellőztetett mélynyomó - és a legmodernebb hangfeldolgozó szoftverrel rendelkezik, amely a világszínvonalú élő előadások élményét is képes az autóba hozni.
 
A legátfogóbb biztonsági alapfelszereltség
Az autó az autógyártásban jelenleg elérhető legátfogóbb és technológiailag legkifinomultabb biztonsági felszereltséget nyújtja már az alapváltozatban is. Két világújdonságnak számító biztonsági megoldással is rendelkezik: az útelhagyást megakadályozó rendszerrel és az automatikus fékezéssel keresztező forgalom esetén.
A City Safety - a Volvo Cars automatikus fékezés funkcióinak gyűjtőneve – szintén alapfelszereltségnek számít. Működése mostantól éjjel ill. nappal is kiterjed a járművekre, kerékpárosokra és gyalogosokra.